Görsel Sanatlar

gorsel-sanatlar

Sanat, genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır.

Zaman içerisinde neyin sanat olarak adlandırılacağı üzerine pek çok soru sorulmuş ve fikirler üretilmiştir. Kimisi sanatın, sanat için yapılacağı tezini savunmuş, bir kısım sanat toplum içindir demiştir.
Bizce sanat her şeyden önce “kendin” içindir.
Yüzlerce yıldır değişmeyen tek şey de sanatın iyileştirici gücüdür.
Pek çok sanatçı eserlerinin büyük bir bölümünü duygularının dışa vurumu için üretmiştir.

Tüm bu veriler eşliğinde, kurumumuzda uyguladığımız “kişisel program” mottosu dahilinde her çocuk için bireysel çalışmalar hazırlanmaktadır. İlgi alanları içerisinde her çocuğun kendine katacak pek çok farklı renk bulunmaktadır.

Hayal edemediğimiz hiçbir şeyi gerçekleştiremeyiz. Bu romantik bir yaklaşımdan öte salt bir gerçekliktir.

Verilmek istenen eğitimin hedeflerinden birisi de çocukların ifade edebilmek istediği duyguyu, düşünceyi, anı veya hayali görsel olarak zihninde canlandırabilmesine yardımcı olmaktır.
Bunun için; Gestalt Kuramı içeriğindeki tamamlama, yakınlık, devamlılık, benzerlik ve şekil – zemin algısı çocuğa kazandırılmaya çalışılır.

Çocuğun derslik içerisine girdiği andan itibaren farklı bir evrene geçiyormuş hissinin yaratılması; hem görsel hem de yerleşim itibariyle daha önce karşılaştığı, gözlemlediği ve bulunduğu bir dersliğe (sınıfa) benzemediğinden, o anın ruhuna ve dokusuna uygun şekilde yaratıcı zekayı, sınırsız hayal gücünü ve bir şey üretme isteğini oluşturup “yapamıyorum” kalıbından “nasıl yapabilirim” yöntemleri ve yönlendirmeleri üzerine gelişim sağlamaktayız.
Bu modern ve yenilikçi programla birlikte özgüven artışı, planlama, bir projenin tasarlanış aşamaları, görsel algı, hafıza ve çoğunluğun aynı açıdan baktığı bir şeye farklı açılardan da bakılabileceği yetisini oluşturmaktayız.

Program dahilinde, kısa sürede bile çocukların düşünce yapıları, iletişim becerileri, görsel algılamaları ve davranışlarında olumlu yönde ciddi gelişmeler gösterdiklerine tanık olmaktayız.

Unutulmamalıdır ki dünya üzerinde gelişim ve dönüşüm sürekli devam etmektedir. Çocuktan bu gelişimi göstermesini bekliyorsak kendimiz de bu dönüşümün bir parçası olmalıyız. Ancak böyle bir yaklaşım sonucunda vardığımız yer bizleri tatmin ve mutlu edecektir.